Hrdinové mezi námi

Robert Mucska přivezl maso a ještě pomohl zachránit ženu s CMP

Ve čtvrtek, 2. listopadu, měl jistý muž přivést paní ze Zlínska maso. Byli spolu domluvení, že jak se bude blížit k ženě domů, bude ji volat. Jenže žena na jeho telefonát nereagovala.

Muž se tedy rozhodl, že se raději zeptá příbuzné ženy, zda by se mohla jít podívat k ženě, zda je vše v pořádku. Nebylo. Žena ležela na zemi, nemohla se pohnout a strašně špatně artikulovala. Žena řekla, že se cítí ochrnutá, nemohla mluvit a celkově se nemohla pohnout. Příznaky tak svědčily pro to, že ženu postihla cévní mozková mrtvice.

Po příjezdu záchranářů na místo události provedla posádka ZZS Zlínského kraje základní vyšetření. Při tom bylo potvrzeno, že žena patrně prodělala CMP. Po konzultaci s lékařem na telefonu bylo rozhodnuto o akutním převozu na iktovou jednotku do FN Olomouc. Problém však byl, že žena má nadváhu a čekat na hasiče by bylo dlouhé.

Pan Robert Mucska na nic nečekal a šel sehnat sousedy, aby pomohli s transportem ženy do sanitního vozidla.  U CMP platí, že každá minuta je dobrá, proto bylo perfektní chování muže. Nejen, že se bál o ženu, rozpoznal i zdravotní problémy a ještě sehnal lidi, kteří šli na pomoc s transportem ženy do sanitního vozidla. Díky jeho reakci se tak žena do nemocnice dostala velmi rychle.

Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje děkuje panu Robertovi Mucskovi, který se zachoval velmi příkladně a přeje ženě brzké uzdravení. Právě ZZS ZLK před časem dostala velmi významné ocenění za péči o pacienty po mrtvici.

Foto: ZZS Zlínského kraje

Mohlo by se vám také líbit...