Aktuálně

Další smrtelná nehoda v Bernarticích na Písecku

31. října došlo ke smrtelné nehodě v Bernarticích na silnici I/29. Dnes, 3. listopadu, na stejnou silnici do Bernartic spěchaly složky IZS k dopravní nehodě dvou nákladních automobilů.

K nehodě vyráželi krátce před šestou hodinou policisté, posádky RV a RZP ZZS Jihočeského kraje a profesionální hasiči z hasičské stanice Milevsko posílení o kolegy z centrálních hasičských stanic Písek a Tábor. Při průzkumu na místě bylo zjištěno, že jedna osoba je zaklíněná v kabině nákladního vozidla a druhá je pod vozem. Ve spolupráci se záchranáři hasiči započali s vyprošťováním osoby z kamionu.

Při složitém a náročném vyprošťování měla zraněná osoba zajištěný žilní vstup a byly ji podávány léky proti bolesti. Hasiči na jeho vyproštění použili dvě sady vyprošťovacího nářadí. Po vyproštění si zraněného muže převzali do péče záchranáři. Bohužel u druhé osoby, která zůstala pod vozem, mohl lékař ZZS konstatovat pouze úmrtí.

V rámci zadokumentování dopravní nehody, kterou prováděli dopravní policisté s kriminalisty, pomáhal i dron letecké služby PČR. Okolnostmi dopravní nehody se budou zabývat i nadále kriminalisté. Dle předběžných informací měl jeden z řidičů při průjezdu zatáčkou přejet do protisměru.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Mohlo by se vám také líbit...