Aktuálně

Při jízdě začalo hořet vozidlo převážející peníze, na místě zasahovaly všechny složky IZS

Profesionální hasiči z CHS Klatovy s vozidly RZA a CAS společně se záchranáři a policisty vyráželi na silnici číslo 22 k obci Soustov, kde došlo k požáru vozidla převážející finance.

Dle zatím předběžných informací vypukl požár u pravého zadního kola. V době, kdy došlo k požáru, se v prostoru pro finance nacházel zaměstnanec bezpečnostní firmy. Hasiči museli muže z prostoru vyprostit a po příjezdu záchranářů byl předán do jejich péče. Ještě před příjezdem hasiči podávali muži kyslíkovou terapii a hlídali jeho základní životní funkce.

Dvacetiletý pacient utrpěl inhalační trauma a byl při vědomí převezen pozemní cestou do klatovské nemocnice,“ uvedla pro Týdeník Policie mluvčí záchranářů Mária Svobodová. Uhašení požáru proběhlo za pomoci jednoho vysokotlakého proudu. Jako příčina požáru byla stanovena technická závada. Škoda je vyčíslena na 100 000 Kč.

Na místo se dostavili policisté z Obvodního oddělení Klatovy, kteří zajišťovali dohled při přeložení nákladu (peněz) do náhradního vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Mohlo by se vám také líbit...