Ze života složek IZS

Požár bytu v Brně zaměstnal všechny složky IZS

Před čtrnáctou hodinou v sobotu, 25. listopadu, vyrážely všechny složky k požáru bytu v ulici Lužánecká v Brně.

Operační důstojník KOPISu HZS Jihomoravského kraje okamžitě vyhlásil II. stupeň požárního poplachu. Požár byl nahlášen v prvním nadzemním podlaží. Po příjezdu jednotek požární ochrany bylo zjištěno, že požár zasáhl celý byt. Z domu hasiči evakuovali osm osob, tři vyvedli za pomoci vyváděcích masek.

Za pomoci vodního proudu byl požár lokalizován ve 14:18 minut a likvidace celého požáru byla ohlášena v 15:54. Ještě předtím hasiči ze sedmi jednotek nasadili na odvětrání prostor domu přetlakovou ventilaci. „Vyšetřovatel vyčíslil předběžně škodu na 200 tisíc Kč. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 500 tisíc Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření,“ uvedl Petr Příkaský z HZS Jihomoravského kraje

Zdravotnické operační středisko na místo vyslalo několik posádek RZP, lékařskou posádku, inspektora provozu a také velkokapacitní sanitku. „Naši zdravotníci měli v péči pět pacientů, tři ženy se nadýchaly zplodin hoření, z toho u jedné šlo o závažnější tzv. inhalační trauma. Tyto pacientky jsme po ošetření převezli do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Další dva lidé, muž a žena, byli zkontrolováni a ponecháni na místě,“ uvedla Michaela Bothova, tisková mluvčí ZZS Jihomoravského kraje.

HZS a JSDH na místě: CHS Brno Lidická, HS Brno – BVV, HS Brno – Líšeň, ÚO Brno-město, KŘ HZS JHM, SŽ Brno a JSDH: Brno Husovice, Brno Židenice a Brno Soběšice.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Mohlo by se vám také líbit...