Hrdinové mezi námi Ze života složek IZS

Borci z OOP Beroun pomohli se záchranou života muže. Ten se rozhodl spáchat sebevraždu kvůli velkému nedoplatku za energie.

Operační důstojník Integrovaného operačního střediska KŘP Středočeského kraje dostal informaci o muži, který se bodnul nožem. Na místo byli vyslána policejní hlídka z OOP Beroun.

Noční směnu v půlce října měla službu hlídka tvořená prap. Františkem Vodičkou a nstržm. Rostislavem Šimkou. Na místě byli během pár minut. V chatě nalezli muže klečícího na zemi v tratolišti krve. Policisté nejdříve zajistili nůž do bezpečného prostoru a ihned začali poskytovat první pomoc.

Sehraná dvojice policistů si bez váhání rozdělila role, kdy nstržm. Rostislav Šimek držel poškozeného v lehkém záklonu hlavy, aby měl průchozí dýchací cesty a po celou dobu s ním komunikoval, zatímco prap. František Vodička přiložil zraněnému obvazový materiál na bodnořeznou ránu a místo stlačoval, aby zastavil krvácení,“ uvedla por. Bc. Michaela Richterová k jejich zásahu.

Policisté se starali o muže až do příjezdu posádek ZZS Středočeského kraje. Celá událost se stala patrně z toho důvodu, že muž obdržel informaci o nedoplatku za energii v řádu několika desítek tisíc korun. Rozhodl se tedy svůj problém vyřešit pokusem o sebevraždu.

Díky pohotové reakci se podařilo zastavit krvácení, které muže přímo ohrožovalo na životě. Policistům za jejich jednání patří obrovský dík!

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...