Ze života složek IZS

Poctivý nálezce odevzdal peněženku s více jak 400 000 Kč

Policie České republiky se opět setkala s dalším poctivým člověkem. Ten nalezl peněženku v Plané na Tachovsku, ve které bylo více jak 400 000 Kč.

Po nalezení v prodejně v ulici Sadová v Plané volala oznamovatelka na tísňovou linku 158. Operační důstojník vyslal na místo hlídku z OOP Planá. „Vedoucí prodejny oznámila, že jeden ze zákazníků v prodejně u regálu s energy drinky nalezl peněženku. Uvnitř peněženky pak vedoucí prodejny našla vetší obnos peněz a žádné doklady, proto zavolala na linku 158, uvedli policisté.

Když hlídka přepočítala částku v peněžence, došla k číslu 410 959 Kč. Navíc se v peněžence nacházely vizitky, zákaznické karty a další náležitosti. Snaha policistů, vedoucí prodejny i nálezce byla úspěšná, neboť si majitel peněženku převzal na obvodním oddělení policie.

Všem poctivým lidem společně s policií děkujeme. Vážíme si každého, kdo vrátí to, co mu nepatří. Zejména takoví řidiči ve veřejné dopravě pravidelně nachází nejrůznější věci. Mnohdy využívají sociální sítě jako prostředek pro nalezení majitele.

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...