Aktuálně Ze života složek IZS

Jednatřicet let sloužil plk. Ladislav Vakula u HZS Libereckého kraje, nyní odchází do civilu

Ředitel Územního odboru Česká Lípa HZS Libereckého kraje plukovník Ladislav Vakula se za jednatřicet let své kariéry dostal z pozice „obyčejného hasiče“ až do pozice již zmíněné. Nyní odchází do civilu.

Ladislav Vakula začínal sloužit u Hasičského záchranného sboru České republiky v devadesátých letech minulého století. Tehdy hlavně hořelo, méně často se vyráželo na technické pomoci a oproti současné době se málo jezdilo na dopravní nehody – ne každý také v té době měl auto. Pan Vakula zdůraznil, že práce hasiče je jiná, než práce ostatních. Hasiči spolu tráví velký část svého života.

A má pravdu. Směny hasičů jsou čtyřiadvacetihodinové a rozdělené do směn A, B, C. Plukovník Vakula během svého působení u Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje byl mimo jiné i instruktor v oblasti vyprošťování osob z havarovaných vozidel. Nejen za tuto činnost získal v říjnu 2023 medaili Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

Poslední listopadový den roku 2023 je pro něj ale u hasičů posledním. Poděkovat mu byl mimo jiné i krajský ředitel plk. Jan Hadrbolec. Stejně jako samotní hasiči i my se připojujeme k přání všeho dobrého v dalším životě.

Foto: HZS Libereckého kraje

Mohlo by se vám také líbit...