Aktuálně

Tři sražené osoby vlaky za jednu noc, tři mrtví

Během noci ze soboty na neděli (21. až 22. října) došlo ve třech krajích ke třem mimořádným událostem, kdy vlak srazil osobu pohybující se v kolejišti. To je pro civilní osoby zakázáno.

K první události došlo v Pardubicích mezi městskými částmi Svítkov a Lány na hlavním koridoru do Prahy. K druhé události došlo na Brněnsku a ke třetí pak v neděli na Benešovsku. Ve všech třech případech na místo událostí vyrazili záchranáři, policisté a hasiči včetně těch drážních.

Bohužel všechny tři případy skončily úmrtím zraněných osob. Na místo vyrazili i kriminalisté, kteří se případy zabývají. U události na Brněnsku, ke které došlo u Žabčic, mají kriminalisté ztíženou práci. Sražená osoba u sebe neměla doklady. Kriminalisté tak musí zjistit totožnost zemřelé osoby.

Je třeba zdůraznit, že v okolí železničních kolejí je třeba dbát zvýšení opatrnosti! Vlaky na některých místech jezdí opravdu rychle a mnohdy se přiblíží k člověku tak rychle a potichu, že na zareagování lidé nemají čas. Stejně tak strojvedoucí vlaků téměř nikdy nezvládnou zastavit před osobou.

Mohlo by se vám také líbit...