Aktuálně Ze života složek IZS

Den policie s Majáčkem – akce pro malé i velké

Třetí červnový den bylo prostranství u Malého světa techniky v Dolní oblasti Vítkovice zabráno složkami IZS, a nejen těmi. Na akci Den policie s majáčkem se prezentovaly nejen složky IZS, ale také BESIP, Armáda České republiky a další.

Velkým lákadlem byly dynamické ukázky složek IZS, ale také všude přítomná technika složek IZS. Na své si přišli i milovníci zvířat – strážníci Městské policie Ostrava ukázali veřejnosti své koně a Policie České republiky představila kynologickou činnost. Pro ty, co mají rádi opravdu velké akce, byla připravena ukázka Zásahové jednotky a Speciální pořádkové jednotky KŘP Moravskoslezského kraje. Zásahová jednotka v 11:00 a v 15:15 zadržela účastníky nelegálního prodeje zbraní a jejich kolegové z SPJ v 10:15 a 14:30 zadrželi osádku ujíždějícího vozidla.

Speciální vozidlo ZJ KŘP MSK se představilo veřejnosti taktéž. Znát jej můžete nejen ze zpravodajství z „ostrých akcí“, ale také ze Dnů NATO, kde se pravidelně prezentuje.

Zejména ze strany Policie České republiky by se dalo říci, že akce fungovala v duchu „půjč si, vyzkoušej, přiuč se…,“ kdy tento přístup by mohl nejednoho zájemce přilákat do řad příslušnic a příslušníků Policie České republiky. Všichni, a to i příslušníci ZJ KŘP MSK, neměli žádný problém odpovědět na otázky, které veřejnost zajímaly. Jakousi třešničkou na dortu pak byli specialisté na výbušniny z Olomouci a potápěči z Frýdku-Místku.

Služební vůz Mercedes-Benz Sprinter sloužící u Pyrotechnické služby PČR v Olomouc. Právě v Olomouci a v Praze jsou jediné dvě místa, kde jsou policejní pyrotechnici specializující se na nástražné výbušné systémy.
A takto vypadá další služební vůz MB Sprinter – a sice potápěčů PČR MSK z Frýdku-Místku.

Mohlo by se vám také líbit...