Aktuálně

Po pádu rogala v Nymburce zemřeli dva muži

V sobotu, 21. října, kolem 11:30 byla na tísňové linky nahlášena událost, kdy došlo v Nymburce k pádu rogala. Na místo ihned vyrazili hlídky Policie České republiky, posádky ZZS Středočeského kraje i místní profesionální a dobrovolní hasiči včetně posilové jednotky HZS SŽ Nymburk.

Po příjezdu hasičů na místo události bylo zjištěno, že rogalo po pádu začalo hořet a že v době pádu se v rogalu nacházeli dva muži. Ti utrpěli natolik závažná poranění, že jim na místě podlehli. Několik úlomků z rogala spadlo i do řeky Labe. Hasiči museli na řeku natáhnout sorpční hady a na hladinu řeky nasypali sorbent.

Hasiči po uhašení požáru na místě využili nehodové zástěny, aby okolojdoucí lidé neviděli, co se stalo. Zároveň jeden z drážních hasičů a krizoví interventi poskytli posttraumatickou pomoc příbuzným zemřelých mužů.

Krom kriminalistů z Územního odboru Nymburk na místo vyrazili i vyšetřovatelé z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Ti společně s kriminalisty budou zjišťovat, z jakého důvodu došlo k pádu rogala. Kriminalisté u dvojice zemřelých mužů nařídili soudní pitvu.

Foto: HZS Středočeského kraje

Mohlo by se vám také líbit...