Ze života složek IZS

Jakub se narodil v autě za asistence tatínka a hlídky policie

Tropická neděle, 16. července, ve Vizovicích ve Zlínském kraji začala velmi radostně. Posádky ZZS Zlínského kraje vyrážely do Vizovic k jedné z autobusových zastávek, kde probíhal porod v osobním vozidle.

Kolem půl šesté ráno byli na cestě do porodnice nastávající tatínek s maminkou, ale ve Vizovicích museli zastavit, neboť malý Jakub chtěl již na svět. Muž zastavil na autobusové zastávce, kde zrovna vykonávala svůj dohled policejní hlídka. Nastávající tatínek poprosil o pomoc přítomnou policejní hlídku. Došlo k telefonátu na tísňovou linku 155 a dle instrukcí probíhal telefonicky asistovaný porod. Ještě před samotným příjezdem posádek RV a RZP se malý Jakub narodil.

Tatínek malého Jakuba za přítomnosti posádek ZZS přestřihl pupečník. Po všech důležitých úkonech v rámci přednemocniční neodkladné péče u maminky i Jakuba byli oba dva přepraveni tam, kam původně mířili – do porodnice ve Zlíně. Do života ještě od posádek dostal malý, zdravý, Jakub Kryštůfka záchranáře.

Stejně jako záchranáři ze Zlínského kraje i my se připojujeme k přání mnoha zdraví a štěstí celé rodině. Mamince, tatínkovi, policistům, ale také operátorovi/operátorce ZOS ZZS Zlínského kraje a posádkám patří obrovský dík!

AKTUALIZACE: Policisté, kteří vykonávali hlídkovou službu, byli příslušníci z OOP Zlín ve složení nstržm. Jan Nevečeřal nprap. Jan Sagánek, který je mimochodem trojnásobný otec. Dnes se na maminku i Kubíka byli podívat ve zlínské porodnici. Pánové, velký dík!

Foto: ZZS Zlínského kraje a Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...