Ze života složek IZS

„Bíba“ pomáhal druhým jednatřicet let

Když ji miluješ, není co řešit – tak toto souvětí jste zajisté již někde slyšeli. Platí i o práci a službě u složek IZS. Takový Libor Hlaváček, záchranář ZZS HMP, je ukázkou toho, že svou práci opravdu miloval!

Bylo by opravdu těžké, a vlastně i nemožné, spočítat ti tisícovky pacientů, kterým za více jak třicet let „Bíba“, jak mu na záchrance v Praze říkají, pomohl. V drtivé většině svých služeb měl směny na výjezdové základně v ulici 28. pluku ve Vršovicích. Nyní „Bíba“ ale odchází do zaslouženého důchodu.

,,Obrovský smysl pro humor, vlastní hlava bez rozpaků jít proti proudu, všeobecný přehled o světě i o záchranářském povolání, láska k přírodě, hře na klavír nebo ke knihám. A taky schopnost citovat zpaměti snad cokoliv z Járy Cimrmana. To kolegové vyjmenovávají o Liborovi a nejčastěji spolu s tím, že se s ním ve službě rozhodně nenudili,“ uvedli pražští záchranáři o panu Hlaváčkovi.

Zároveň přidali poděkování a přání: ,,A i když Cimrman píše: „Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá,“ tak bychom rádi, Libore, řekli, že jsi nechal na záchrance nezapomenutelnou stopu a děkujeme ti za všechno dobré, co jsi pro naše pacienty a kolegy udělal. Ať se ti daří, zdraví slouží a užíváš si všechny svoje koníčky!“ Se slovy ZZS HMP musíme souhlasit. Pan Hlaváček si zaslouží obrovské uznání a velký dík za to, co udělal pro mnohé z nás.

Děkujeme Vám Bíbo!

Foto: ZZS HMP

Mohlo by se vám také líbit...