Aktuálně Hrdinové mezi námi

Policistka a dva její kolegové z OOP Přerov 1 byli oceněni za zásah u požáru domu

V rámci noční směny 31. května kolem třetí hodiny ráno dostali policisté informaci o tom, že hoří dům v Horních Moštěnicích. V domě se měl navíc nacházet muž.

Krom hasičů na místo byli vysláni i policisté. Jako první na místo přijela hlídka z OOP Přerov 1 tvořená policistkou v nstržm. Kristýnou Žloudkovou a policisty prap. Martinem Vykoukalem a nstržm. Radimem Kotalíkem. Tato trojice si za svůj hrdinský čin 8. června v sídle ÚO Přerov převzala ocenění za záchranu života.

Praporčík Martin Vykoukal od ředitele KŘP OLK převzal Medaili Za záchranu života I. stupně a jeho kolegyně s kolegou Medaili Za záchranu života II. stupně. První zmíněný se již koncem roku 2022 podílel na jedné záchraně života. Medailemi byli oceněni ředitelem ÚO Přerov plukovníkem Martinem Crhou. Poděkovat jim přijel ale i starosta obce Horní Moštěnice Ing. Vladimír Martínek. Jako poděkování dotyčné trojici předal suvenýry obce a popřál jim hodně dalších profesních úspěchů.

Nebýt právě policistky a dvou policistů, nemusel senior, který upadl v zakouřeném prostředí, přežít. Opravdu velké díky zasahujícím!

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...