Aktuálně

Nehoda na Zlínsku si vyžádala nasazení několika posádek ZZS. První pomoc poskytovali i hasiči.

V sobotu čtvrtého března v odpoledních hodinách vyrážely všechny složky IZS k dopravní nehodě v kopcích u obce Zádveřice – Raková na Zlínsku. Osobní automobil zde narazil do stromu.

Na místo vyrazili hasiči JSDH Vizovice a profesionální hasiči ze stanice Zlín. Krom hasičů na místo mířily hlídky Policie České republiky a čtyři posádky ZZS Zlínského kraje. Vizovitští dobrovolní hasiči po příjezdu na místo zásahu započali s předlékařskou první pomocí u čtveřice žen. Zároveň také provedli protipožární opatření. Profesionální hasiči ze Zlína po příjezdu na místo události pomáhali vizovickým kolegům a záchranářům s první pomocí u žen. K vytažení žen z auta využili i páteřovou desku.

Záchranáři po stabilizování pacientek na místě události a provedení prvotních úkonů ženy převezli do nemocničního zařízení ve Zlíně.

Když na místě probíhali záchranné práce, byla celá silnice uzavřená. Jakmile to situace dovolila, byla z důvodu velkých kolon zprůjezdněna alespoň část vozovky a doprava byla řízena kyvadlově. Dopravní nehodu si převzali dopravní policisté ze skupiny dopravních nehod ze Zlína a hasiči se vrátili na své domovské základny.

Tato nehoda ukazuje, jak i hasiči musí umět poskytovat první pomoc a zároveň jak velmi úzká spolupráce je mezi zasahujícími hasiči, policisty a záchranáři při ošetřování zraněných osob.  

Foto: HZS Zlínského kraje

Mohlo by se vám také líbit...