Hrdinové mezi námi

Policisté v sokolovské nemocnici zachránili muže, který chtěl spáchat sebevraždu

Při jedné ze svých služeb na konci ledna tohoto roku byla hlídka z OOP Sokolov – město vyslána do místní nemocnice, kde chtěl spáchat sebevraždu muž.

Policejní hlídka ve složení pprap. Roman Mader, pprap. Vladimír Proisl a nstržm. Markéta Parthová vyrazili na místo. Po příjezdu se spojili s kolegy z MP Sokolov, kteří zabezpečovali vchod do budovy v nemocnici Sokolov, kde stál muž na střeše a vyhrožoval, že skočí. Policejní hlídka nalezla jednu z místností, ze které se dá vlézt přímo na střechu. Policista Roman Mader začal s mužem komunikovat.

Muž se vyhýbal jakémukoliv očnímu i slovnímu kontaktu. I přesto jsem na něj stále mluvil a po chvíli se mi s ním podařilo slovní kontakt navázat. Prozradil mi, jak se jmenuje i odkud je,“ uvedl policista pprap. Roman Mader k tomuto zásahu. Bohužel muž ale po čase přestal opět komunikovat. Stál opakovaně na okraji střechy a vypadalo to, že je rozhodnutý svůj život ukončit. Policista Mader však na muže stále mluvil a rozmlouval muži jeho záměr s tím, že každá situace má řešení. Muž nakonec poodešel od kraje a sedl si. Jejich komunikace zhruba po čtyřiceti minutách vedla k tomu, že muž ze střechy vlezl do místnosti. Policisté následně muže předali lékaři.

Osmačtyřicetiletý muž tak byl díky perfektní práci hlídky z OOP Sokolov – Město zachráněn. Policista Mader, který začal v tomto roce již patnáctý let u policie, z toho má samozřejmě radost. A radost má i plk. Mgr. Michal Švrňa, ředitel KŘP Karlovarského kraje. „Kolegové prokázali profesionální, ale zároveň velmi lidský přístup. Tato kombinace je v mnoha případech důležitá a jsem rád, že i tentokrát vedla k záchraně lidského života. Kolegům patří za jejich počínání v této stresové situaci velké poděkování,“ uvedl plukovním Švrňa k tomuto zákroku.

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...