Hrdinové mezi námi

Litoměřičtí „dopraváci“ pomohli k záchraně života

Policisté sloužící na Dopravním inspektorátu v Litoměřicích pprap. Ondřej Hrdlička a nstržm. Jan František Hoffman byli v rámci své služby v litoměřické nemocnici, když je oslovila neznámá žena s tím, že její zkolaboval ve vozidle.

Muži zákona okamžitě spěchali se ženou k vozidlu, kde se nacházel muž v bezvědomí. Policisté muže vyprostili z vozidla a po uložení na zem začali provádět resuscitaci. Kontaktována byla i Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje. Policistům se během několika minut podařilo u muže obnovit základní životní funkce. Policisté významnou měrou pomohli k záchraně života.

Toho si cenní i ředitel litoměřické nemocnice, který poslal děkovný dopis policistům. V něm oceňuje reakci policistů a také jejich kvalitní zdravotnické znalosti. „Tato dvojice policistů však nezachraňovala poprvé. V průběhu tohoto měsíce již podruhé pomohli zachránit lidský život. V prvním případě se jednalo o pomoc muži, který spadl z výšky při demontáži vánočního osvětlení v Budyni nad Ohří. Při pádu muže se policisté nacházeli v rámci výkonu služby poblíž místa události. Jejich reakce byla i v tomto případě opět rychlá. Během komunikace s dispečerkou záchranné služby, poskytovali zraněnému muži první pomoc, zabalili jej do izotermické fólie a komunikovali s ním až do příjezdu zdravotníků, kteří si vážně zraněného muže převzali do své péče a převezli jej do nemocnice,“ uvedla nprap. Pavla Kofrová.

Policisté z DI ÚO Litoměřice tak dokazují, že díky pohotovému a profesionálnímu zákroku pravidelně policejní hlídky zachraňují životy. Policistům patří obrovský dík!

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...