Aktuálně

Po výbuchu plynu na náměstí v Kamenném Újezdu je dům určen k demolici

V sobotu, 13. ledna, krátce před desátou hodinou dopoledne byl na tísňovou linku jihočeských hasičů oznámen výbuch domu na Náměstí v Kamenném újezdu u Českých Budějovic. Na místo okamžitě vyrazili profesionální a dobrovolní hasiči, záchranáři a policisté.

Zatímco záchranáři na místo vyslali dvě posádky RZP a posádku RV z Českých Budějovic, profesionální hasiči na místě zasahovali z Českého Krumlova i Českých Budějovic. Byli navíc posíleni o JSDH Velešín a Krasejovka. Krom hasičů na místo vyrazili samozřejmě i hlídky policie a z důvodu úniku plynu i plynárenští technici a také statik.

Hasiči si museli poradit s požárem, který se od přípojky plynu rozšířil přes sklep a první patro aaž do střechy budovy. Nasazeny byly vodní proudy k lokalizaci požáru, za pomoci termokamer pak probíhalo dohledání skrytých ohnisek a likvidace celého požáru. Statik bohužel oznámil, že je dům po explozi určený k demolici. Škoda je zhruba 8 000 000 Kč.

Záchranáři na místě ošetřili muže, který utrpěl popáleniny v oblasti obličeje. Po zajištění stavu na místě (ošetření popálenin, podání medikace apod.) byl muž přepraven do nemocnice v Českých Budějovicích – nikdo další zraněn nebyl.

Hasiči na místě zasahovali se sedmi cisternami, dvěma dopravními automobily a automobilovou plošinou a žebříkem. Na místě byl také vyšetřovatel příčin požárů. Případem se nyní zabývají kriminalisté.

Foto: JSDH Velešín a ZZS Jihočeského kraje

Mohlo by se vám také líbit...