Aktuálně

Nehodu osobního automobilu s tramvají nepřežil mladý muž, druhý je těžce zraněný. Kriminalisté hledají svědky.  

AKTUALIZACE 11 ledna: Hledají se svědkyně nehody! „Mělo by se jednat o dvě ženy, jedna mladšího a druhá středního věku. Dle získaných informací, kterými policisté disponují, se měly nacházet na místě bezprostředně poté, co k nehodě došlo. Jejich svědecká výpověď je důležitá pro další prověřování,“ řekla ostravská policejní Eva Michalíková. „Ženy žádáme, aby se přihlásily na tísňovou linku 158, případně aby se dostavily na nejbližší policejní služebnu,“ dodala mluvčí Michalíková.

Dnes, 4. ledna, došlo krátce po sedmé hodině ráno k těžké dopravní nehodě osobního vozidla s tramvají na ulici 28. října nedaleko křižovatky „Na vodárně“. Na místo ihned vyrazili policisté, dvě družstva profesionálních hasičů z CHS Ostrava Zábřeh a také posádky RV, RZP a RLP.

Když na místo dorazili záchranáři, třiadvacetiletý spolujezdec byl mimo vozidlo v péči záchranářů. Dvacetiletého řidiče hasiči museli vyprostit za použití hydraulických vyprošťovacích nástrojů. U muže také probíhala resuscitace. Bohužel poranění hlavy, pánve a končetin byla natolik závazná, že jim mladík na místě podlehl. Druhý muž byl krátce resuscitován, kdy na místě pomáhal i First Resnpoder.

Třiadvacetiletý muž utrpěl mnohačetná poranění, kdy byl v rámci přednemocniční neodkladné péče ošetřen, došlo k podání medikace, zajištění dýchacích cest a převedení na přístrojem řízenou ventilaci. Poté byl ve vážném stavu transportován na Urgentní příjem FN Ostrava.

Z předběžně zjištěných informací vyplývá, že 20letý řidič osobního vozidla značky BMW jel ze směru od Ostravy-Poruby, kdy zatím z nezjištěného důvodu nezvládl řízení, zřejmě dostal smyk a vjel do kolejiště, kde v tomto momentu právě projížděla tramvaj. Došlo k jejich střetu,“ uvedla mluvčí ostravské policie Eva Michalíková.

Okolnostmi dopravní nehody se zabývají kriminalisté, kteří pro kompletaci informací žádají přímé svědky, kteří cestovali za havarovaným vozidlem, případně kolemjdoucí svědky, kteří mohli průběh nehodového děje vidět, aby kontaktovali linku 158, případně se dostavili osobně na jakoukoliv policejní služebnu. Jakákoliv informace by mohla pomoci k objasnění této tragické dopravní nehody,“ dodala mluvčí Michalíková.

Foto: HZS MSK

Mohlo by se vám také líbit...