Hrdinové mezi námi Ze života složek IZS

U obce Vír po nehodě skončilo vozidlo ve vodní nádrži, pomáhal kolemjedoucí řidič!

V neděli, 10. prosince, po patnácté hodině vyrážely všechny složky IZS na silnici  II/387 ze směru od obce Vír k obci Koroužné, kde došlo k dopravní nehodě, po které vozidlo skončilo ve vodní nádrži.

Na místo okamžitě vyrazili policisté, posádky ZZS Kraje Vysočina a profesionální hasiči ze stanice  Bystřice nad Pernštejnem následováni hasiči obce Vír a také v 15:24 na místo vyrazil velitelský automobil a vyprošťovací automobil z CHS Žďár nad Sázavou. „Při jízdě levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a jiným okolnostem, které je možno předvídat, přejel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla Audi narazil do betonových patek, které tímto vyvrátil. Následně s vozidlem skončil vpravo mimo komunikaci ve vodní nádrži Vír 2,“ uvedla mjr. JUDr. Dana Čírtková.

Ve vozidle cestovala i žena, ta dokázala doplavat na břeh. Muže z vozidla pomohl vyprostit jiný řidič, který náhodou jel kolem. Když viděl, že se vozidlo potápí, okamžitě plaval k němu. Hasiči i záchranáři prováděli resuscitaci silně podchlazeného muže, která byla úspěšná. Záchranáři muže přepravili v kritickém stavu do nemocnice, kde bohužel muž zemřel. Žena byla přepravena s lehkým zraněním do nemocnice v Nové Městě na Moravě.

Řidič, který nezaváhal a ihned začal pomáhat, si zaslouží od nás všech velký dík!

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...