Aktuálně

Požár domu v Olomouci hasili hasiči ze čtyř JPO, zasahovat museli i záchranáři

Ve středu, 22. listopadu, byl na tísňovou linku olomouckých hasičů ohlášen požár v domě v Olomouci Řepčíně. Na místo vyrazily čtyři jednotky hasičů, policisté a také záchranáři.

Požár původně vznikl v garáži, kdy se následně rozšířil do dalších pater domu. Hasiči v dýchací technice s dvěma vodními proudy likvidovali nejdříve požár v garáži, kdy bylo potřeba vynést několik tlakových lahví a velké množství materiálu z důvodu, aby šlo efektivně hasit požár. Hasiči z domu museli evakuovat ve vyváděcí masce, ta byla předána záchranné službě.

Záchranáři museli ošetřit i druhou osobu a také hasiče. Hasiči museli evakuovat také obyvatelé ohrožené kouřem. Hasiči museli také využít přetlakový ventilátor a výškovou techniku k odstavení fotovoltaické elektrárny.

Při hledání ohnisek hasiči využívali i termokameru, která byla nasazena i závěrečný průzkum. Hasiči při zásahu spolupracovali i se samotnou zdravotnickou záchrannou službou. Příčina je zjišťována ve spolupráci vyšetřovatele hasičů s policisty. Škoda byla předběžně odhadnuta na dva miliony korun.

Na místě zasahovali hasiči s cisternami, výškovou technikou a protiplynovým automobilem z CHS Olomouc a také cisterny dobrovolných hasičů JSDHO Olomouc – Chválkovice, Olomouc – Černovír a Senice na Hané.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Mohlo by se vám také líbit...