Aktuálně Proti zločinu!

Policejní akce „DOHLED“ v Praze přinesla své „ovoce“

Čas od času v Praze, ale nejen v ní, probíhají bezpečnostní akce zaměřené na hledání hledaných osob, dodržování veřejného pořádku, ale také na drogovou kriminalitu. Jedna taková proběhla od 14. listopadu v Praze v rámci Obvodního ředitelství Praha II.

Akce probíhala zejména na Novém Městě a také v širším okolí OC Smíchov – tam se často objevují závadové osoby. Do akce bylo zapojeno sedmnáct afirmovaných policistů, osm kriminalistů a čtyři příslušníci Celní správy České republiky. Během několika osob bylo zkontrolováno 120 osob, deset vozidel a čtyři objekty.

Na osobní svobodě byli nuceni omezit celkem čtyři osoby, kdy jedna z nich nenastoupila do výkonu trestu odnětí svobody, dvě nechtěly prokázat totožnost a jedna neuposlechla výzev úřední osoby. Policisté odhalili celkem devět přestupků na úseku drogové kriminality, z nichž bylo několik oznámeno příslušnému správnímu orgánu, a zbytek byl vyřešen na místě blokovou pokutou v celkové částce přesahující dvacet tisíc korun,“ uvedl tiskový mluvčí Pražské policie por. Mgr. Jan Rybanský.

V rámci této akce policisté poskytovali první pomoc muži na Karlově náměstí, ten na místě zkolaboval. Policisté počkali na záchranáře, kteří muže převezli do nemocnice. Celá policejní akce skončila ve středu v časných ranních hodinách.

Mohlo by se vám také líbit...