Aktuálně

Česká policistka povede OPG Roadpol

Operační skupina ROADPOL (OPG) je organizací věnující se plánování a prosazování bezpečnosti silničního provozu v rámci Evropy. V rámci zasedání Operační pracovní skupiny, které se konalo 26. září, byla do vedení zvolena Kpt. Jana Pelešková.

Ta slouží na jako policistka na Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia České republiky, věnuje se statistikám, zpracovávání analýz dopravních nehod a mezinárodní spolupráci v oblasti dopravní policie. Od roku 2016 je aktivní členkou organizace TISPOL/ROADPOL.

ROADPOL je mezinárodní síť specializovaná na prosazování bezpečnosti silničního provozu. Společně s členskými zeměmi se zaměřuje na prevenci dopravních nehod, včetně různých forem nedisciplinovaného chování na silnicích,“ uvedla kpt. Hana Rubášová, tisková mluvčí PP PČR.

Kpt. Jana Pelešková
Foto: Policie České republiky

Kpt. Jana Pelešková není ale jedinou policistkou, která se stala vedoucí v rámci světových organizací. V roce 2019 v Chile byla zvolena viceprezidentkou pro Evropu plk. Mgr. Bc. Šárka Havránková, MBA. Paní Havránková sloužila v té době jako policistka na Policejním prezídiu na pozici vedoucí Odboru mezinárodní policejní spolupráce.

plk. Mgr. Bc. Šárka Havránková, MBA
Foto: Policie České republiky

Logo: FB Roadpol

Mohlo by se vám také líbit...