Aktuálně

V Karviné došlo ke střetu osobního vozidla s chodkyní na přechodu, ta nehodu nepřežila

V pátek, 27. října, došlo před devatenáctou hodinou v Karviné na křižovatce ulic 17. listopadu a Osvobození k dopravní nehodě, při kterém srazil řidič automobilu ženu přecházející po přechodu „na zelenou“.

Na místo nehody ihned vyrazily policejní hlídky, dopravní policisté a také posádka RLP ZZS MSK z výjezdové základny v Karviné. Sedmačtyřicetiletá žena při střetu s osobním automobilem utrpěla mnohačetná poranění a v době příjezdu posádky RLP na místo události byla žena v bezvědomí a nedýchala. Záchranáři ihned ženě ihned začali poskytovat první pomoc. Započata byla resuscitace, byl zajištěn vstup do krevního řečiště přes kostní dřeň a došlo k podávání medikace.

Lékař také provedl intubaci dýchacích cest a pacientku připojil na přístrojem řízenou ventilaci. Bohužel i přes veškerou snahu všech členů posádky ženě již nebylo pomoci a lékař mohl konstatovat pouze úmrtí ženy.

Z předběžného šetření vyplývá, že žena vstoupila do vozovky v době, kdy na semaforu svítil zelený signál. Řidič, roční narození 1962, byl v době nehody střízlivý a nepožil ani drogy. Případem se nyní budou zabývat karvinští kriminalisté společně s dopravními policisty.

Závěrem vás prosíme, abyste se, byť svítí „zelený panáček“ vždy rozhlédli, než do vozovky vstoupíte. Dost možná dokážete zabránit střetnutí s vozidlem.

Mohlo by se vám také líbit...