Aktuálně Hrdinové mezi námi

Strážník Lukáš Šťastný zachránil ženu z řeky Moravy

V pondělí 16. října tohoto roku krátce před půl osmou ráno přijali strážníci MP Veselí nad Moravou informaci od pracovnice sociálního odboru města, že v řece Moravě se nachází žena, kterou unáší proud.

Stálá služba MP na místo ihned vyslala motorizovanou hlídku, kdy jedním ze strážníků byl mladý strážník Lukáš Šťastný. Hlídka strážníků po příjezdu na místo události ženu viděla a již zmíněný strážník pro ženu do řeky Moravy skočil. Následně ji vytáhl na břeh. V tu chvíli již na místo mířila posádka ZZS Jihomoravského kraje, kterou o události informoval vedoucí strážník ženy.

Záchranáři ženu na místě ošetřili a po stabilizování stavu ji převezli do zdravotnického zařízení. Chování strážníka Šťastného ocenil ve středu, 25. října, starosta města Veselí nad Moravou Petr Kolář. Starosta města ocenil statečnost mladého muže a osobně mu za jeho čin poděkoval.

Strážník Lukáš Šťastný tak dokazuje, že nejenom státní policisté pomáhají a chrání, ale takto zachraňují životy i strážníci. Je dobré zmínit, že mnoho městských a obecních policií má ve svých vozidlech speciální výbavu na záchranu z vody, AED, zdravotnické batohy, hasicí přístroje a podobně. Strážníci tak jsou parťáky dalších složek IZS při záchraně života.

Foto: Město Veselí nad Moravou

Mohlo by se vám také líbit...