Aktuálně

Požár železničního vozu v Havlíčkově Brodě byl založen úmyslně

Dnes po čtvrt na dvanáct byl na tísňovou linku hasičů z Kraje Vysočina oznámen požár železničního osobního vozu na nádraží v Havlíčkově Brodě.

Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Havlíčkova Brodu a jejich drážní kolegové z Havlíčkova Brodu a Brna (velitelský vůz). Drážní hasiči provedli vyzkratování elektrické sítě a vodními proudy začal probíhat hasební zásah.

Předběžná škoda po požáru, který byl založen úmyslně, byla odhadnuta na 1,2 milionu korun. Podezřelou osobu ze založení požáru měla na místě zadržet hlídka Policie České republiky.

AKTUALIZACE: ,,Prověřujeme zapálení odstaveného vagonu, ke kterému došlo včera na nádraží v Havlíčkově Brodě. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Podezřelého muže už máme a zjišťujeme, co ho k činu vedlo,“ uvedli policisté na Facebooku.

Foto: HZS Kraje Vysočina a Policie České republiky

U tohoto konkrétního zásahu byli na místě hasiči z HZS podniku Správy železnic velmi rychle. V některých případech to ale tak rychle nejde. Proto jsou pravidelně prováděna školení na téma zásahu u událostí na železnici. Tyto školení musí probíhat i v rámci Jednotek Sborů dobrovolných hasičů obcí. O drážních hasičích si můžete přečíst v tomto článku.

Mohlo by se vám také líbit...