Proti zločinu!

Do pochvy ženě zasunul petardu, bohužel nejde o jediný takový čin

Na konci září tohoto roku došlo k velmi brutálnímu činu, kdy šestatřicetiletý muž na severním Plzeňsku k hrůznému napadení manželky tohoto muže. Muž svou ženu brutálně napadl a způsobil ji závažná zranění i v oblasti genitálií.

Šestatřicetiletý muž ale své ženě na ubytovnu v Kožlanech nezavolal záchranáře, sám ji naložil do vozidla a odvezl ji do nemocnice v Plzni na Lochotíně. Zdravotníci, kteří ihned museli začít v nemocnici s intenzivní léčbou a operací, do nemocnice zavolali policisty. Ti muže během krátké chvíle zadrželi.

2. října bylo ve večerních hodinách ze strany vrchního komisaře OOK KŘP Plzeňského kraje zahájeno trestní stíhání tohoto muže. Ten byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví. Muž je stíhán v současné době vazebně a kriminalisté pracují na detailním objasnění tohoto hrůzného činu.

AKTUALIZACE 18. října

Zpravodajský web Krimi-Plzeň v aktualizovaném článku ohledně tohoto případu uvedl, že policisté překvalifikovali počínání muže na pokus o vraždu. Obviněný muž se choval agresivně ke své ženě již na Ukrajině a jeho agrese se stupňovala i v České republice, kde společně se ženou žijí již pět let. Vše vygradovalo právě poslední zářijový den roku 2023.

Obviněný muž je stále stíhán vazebně. S mužem stále probíhají úkony trestního řízení a dá se očekávat, že práce kriminalistů na tomto případě bude ještě dlouhá.

Novoroční brutální vražda ve Frýdku-Místku

Tato smutná událost se však podobá události, ke které došlo ve Frýdku-Místku. První den roku 1991 náhodný kolemjdoucí objevil ve francouzském dvorku základní školy bezprizorní kabelku. Když si pak všiml stop vedoucích od kabelky k zábradlí, vydal se po nich. V betonové jámě mezi dvorkem a stěnou jednoho z křídel školní budovy, v hloubce okolo tří metrů, našel mrtvolu.

V té době na místo dorazil i začínající vyšetřovatel Luboš Valerián z tehdejšího krajského ředitelství policie. On i jeho kolegové začali pátrat po všech důležitých stopách, které povedou po pachateli. Součástí těchto úkonů je i soudní pitva. Při té však bylo objeveno něco, co nikdo ze začátku nechápal. Šlo o část krytu vypadající jako by šlo o kryt lékovky. Bohužel po konzultaci s balistiky došel soudní lékař k závěru, že šlo o ucpávku petardy. Krom tohoto bylo zjištěno, že vrah mladou mamku dětí bil a škrtil a následně ještě odpálil v její pochvě petardu.

Součástí celého vyšetřování bylo i vytěžení zhruba 400 návštěvníků silvestrovské zábavy. Kriminalisté se postupně dozvěděli, že jistý mladík v průběhu večera odpálil několikrát obdobnou petardu. Po čtyřech dnech od začátku vyšetřování byl tento mladý muž nalezen v jednom z tehdejších hotelů.

Vrah nakonec od soudu odešel s patnáctiletým trestem odnětí svobody, nařízenou ústavní léčbou a doporučením ke kastraci. V té době bohužel však nikdo netušil, že obdobný čin se za více jak třicet let zopakuje.

Mohlo by se vám také líbit...