Aktuálně

Tragický požár chatky v Ústí nad Labem si vyžádal čtyři lidské životy

V sobotu 18. února v 07:50 byl nahlášen požár chatky v zahrádkářské kolonii poblíž ulice Marxova v Ústí nad Labem. Na místo byly vyslány čtyři jednotky hasičů – profesionální hasiči z Ústí nad Labem, drážní hasiči z Ústí a dvě JSDH. Na místo zamířili i policisté.

Dle mluvčího hasičů HZS Ústeckého kraje Petra Pelikuse šlo o požár rozsáhlejší zahradní stavby, která byla zasažena v plném rozsahu. Požár byl lokalizován kolem 09:40. Při ohledávání požářiště hasiči nalezli tři lidská těla bez známek života. Na místo tak vyrazily další hlídky Policie České republiky včetně výjezdu SKPV ÚO Ústí nad Labem a také KŘP Ústeckého kraje. Při detailním ohledáním došlo bohužel k nalezení čtvrté oběti. Na místo vyrazil soudní znalec i kynolog se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření.

Policisté na Twitteru uvedli, že případ si na místě převzali kriminalisté z KŘP Ústeckého kraje.

Krom hasičů a státních policistů na místě zasahovali i strážníci, kteří zabezpečovali okolí místa činu proti vstupu nepovolaným osobám.

AKTUALIZACE: Pro dnešní den ohledání na místě činu skončilo. Během zítřejšího dne se na místo vrátí kriminalisté i s vyšetřovateli s TUPO (Technický ústav požární ochrany), kdy bude probíhat další zkoumání místa činu. Veronika Hyšplerová, krajská policejní mluvčí, pro iDNES potvrdila to, o čem média spekulovala – mezi obětmi jsou i dvě nezletilé osoby. Policie se ale dále k totožnosti obětí nebude vyjadřovat.

Foto: Policie České republiky


Tento smutný případ opět ukazuje, jak psychicky náročná je práce hasičů, záchranářů a policistů. Všichni, kteří slouží/pracují u složek IZS nebo ve zdravotnictví, si zasluhují obrovský dík za to, jak svou psychicky náročnou práci zvládají.

Mohlo by se vám také líbit...