Ze života složek IZS

V zastaveném vozidle nalezla hlídka OHS Ostrava velké množství drog

Při jednom ze začátků noční dubnové směny si hlídka OHS Ostrava všimla vozidla, které řídila jim dobře známá osoba. Jelikož měli policisté podezření na to, že muž má zadržený řidičský průkaz, rozhodli se vozidlo zastavit.

Šestý smysl, který mají policisté, říkal, že není od věci udělat důkladnou prohlídku osobního vozidla. Při kontrole vozidla nalezla policejní hlídka ve vozidle drogy za několik set tisíc korun. Obyčejná kontrola řidiče a následná kontrola vozidla tak odhalila osoby nemající drogy jen pro svou potřebu, ale také pro potřebu jiných na drogách závislých osob.

Na místo, kde hlídka OHS zastavila vozidlo, tak vyrazili i kriminalisté z MŘ Ostrava zabývající se drogovou trestnou činností. Zadržené osoby skončily na policejní služebně, kde si je převzali právě zmínění kriminalisté z „toxi“ týmu. Hlídky policistů z OHS Ostrava si tak od nás všech zaslouží velké díky a uznání! Díky dvojici policistů a jejich místní znalosti došlo k odhalení osob mající problémy se zákony a s drogami.

Nutno podotknout, že se nejedná o ojedinělý případ, který „policisté v terénu“ odhalili. Díky osobní a místní znalosti svou pozornost věnují právě zájmovým osobám,“ dodala k celému případu por. Bc. Eva Michalíková, tisková mluvčí PČR Ostrava

Mohlo by se vám také líbit...