Hrdinové mezi námi

Díky perfektní práci syna, policistů a záchranářů muž přežil náhlou zástavu oběhu

Ve středu 29. března, devětatřicetiletý muž volal na tísňovou linku 155 ZZS Karlovarského kraje s tím, že u jeho otce v Aši došlo ke zdravotním obtížím.

Ze strany zdravotnického operačního střediska bylo rozpoznáno, že došlo k náhlé zástavě oběhu. Pokračování hovoru probíhalo s následnou telefonicky asistovanou resuscitací. Ze strany ZZS KVK byly vyslány na místo posádky záchranářů. O pomoc byli požádáni i policisté. Na místo vyrazila hlídka OOP Aš vybavená AED. „Po pár minutkách policejní hlídka ve složení nstržm. Ondřej Bříza a prap. Tomáš Krupka dorazila na místo. Policista nstržm. Ondřej Bříza pokračoval v resuscitaci devětašedesátiletého muže, kterou do příjezdu policistů prováděl jeho syn. Druhý policista mezitím připravoval k použití přístroj AED. Následně byl muž na přístroj připojen, ten poté začal analyzovat jeho zdravotní stav a po chvíli došlo k výboji. Poté policista pokračoval v nepřímé masáži srdce, a to až do příjezdu záchranářů, kteří si poté muže převzali do své péče,“ uvedl mjr. Jakub Kopřiva z PČR Karlovarského kraje.

„Následně byl devětašedesátiletý muž převezen Zdravotnickou záchrannou službou ve stabilizovaném stavu do nemocnice. Jsme samozřejmě rádi, že to nakonec dobře dopadlo a doufáme, že muž bude brzy v pořádku,“ uvedl zasahující policista prap. Tomáš Krupka. Na začátku ale byl devětatřicetiletý syn muže, který velmi rychlou reakcí začal zachraňovat život svému otci.

V rámci Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje je využíváno celkem 29 AED. Nachází se ve vozidlech obvodních oddělení nebo ve vozidlech dopravních inspektorátů. Všichni zasahující, v čele se synem muže, si zaslouží obrovský dík!

Foto: PČR

Mohlo by se vám také líbit...