Aktuálně

Češi vzdali hold zemřelému hasiči ze Skalice u České Lípy

Ing. Jan Dvořák, člen JSDH Skalice u České Lípy, společně se svými kolegy zasahoval 30. listopadu u požáru roubeného domu v Novém Boru v části obce Arnultovice. V průběhu zásahu bohužel na Jana spadl strop. Leč záchrana ze strany kolegů přišla téměř okamžitě, velmi rychle byla započata KPR a namísto krom pozemních posádek ZZS Libereckého kraje zamířil i vrtulník LZS z Liberce, Jan na následky zranění zemřel.

Z rozkazu generálního ředitele HZS České republiky vzdali profesionální i dobrovolní hasiči v České republice tomuto hasiči hold. 7. prosince v 15:00 vyjela technika HZS a JSDH před stanice/zbrojnice a příslušníci drželi minutu ticha – současně blikala zásahová vozidla hasičů. Někde se k akci připojili i policisté, strážníci, ale i záchranáři.

Večer, 7. prosince, pak mnoho lidí v rámci svých domovů, zahrad, hasičáren a jiných místech zapálili svíčku, kterou tak mohla i veřejnost vzdát hold Ing. Janu Dvořákovi. Velmi důležité je zmínit i to, že stále probíhá oficiální sbírka města Skalice u České Lípy – více v náhledu tohoto příspěvku.

Velký dík pak patří zejména civilním osobám, které se připojily právě zapálením svíček.

Autory fotografií jsou fanoušci projektu Ze života IZS, HZS krajů a JSDH obcí.

Mohlo by se vám také líbit...