Ze života složek IZS

Ukazoval, že policisté jsou jedničky, a tak upozornil na vážný přestupek

Velmi netradiční způsob, jak upozornit na vážné přestupkové jednání, předvedl muž na Šumpersku – na policisty vztyčil prostředníček.

Hlídka policistů z Obvodního oddělení v Šumperku projížděla kolem 21. hodiny v pátek 5. července, po silnici z Nového Malína na Šumperk, když míjelo hlídku jiné vozidlo, vztyčil jistý muž na policisty prostředníček. Jelikož je takto cestující z vozidla pozdravil, chtěli policisté slyšet a vidět, že jsou jedničky i na živo. Za vozidlem se tak otočili a jeli za vozidlem. „Během jízdy zpozorovali, jak si spolujezdec na pravém zadním sedadle sedl do otevřeného okénka ve dveřích a začal na ně mávat. Poté se schoval zpět do auta,“ uvedla por. Mgr. Marie Šafářová, tisková mluvčí PČR Olomouckého kraje.

Netrvalo dlouho a za jízdy se začaly otevírat pravé přední dveře. V tu chvíli již členové hlídky zapnuli majáky a nápis „STOP POLICIE“. Ještě předtím, než vůz zastavili, vyskočil z něj devětadvacetiletý mladík. Jeden z policistů jej ale dostihl a dovedl zpět k autu. Při kontrole bylo mimo jiné zjištěno, že ve vozidle, které může převážet pět pasažérů, jelo devět osob. Muži ve věku ve věku 19, 28, 29, 30, 31 a 38 let se nacházeli v přední části vozidla a jednadvacetiletý a rok starší mladík jeli v kufru.

A jaké bylo vysvětlení řidiče? Opilí kamarádi mu volali, zda by je mohl odvést ze Šumperku do Nového Malína, neboť nechtějí platit za taxi. Třiadvacetiletý řidič nechtěl jet s tolika lidmi najednou, ale nakonec souhlasil. On sám pod vlivem alkoholu nebyl, ale jeho jednání nyní bude řešit přestupkový orgán města Šumperk.

Mohlo by se vám také líbit...