Aktuálně

Hasiči s horskou službou pomohli lyžařskému zájezdu dojet do cíle své cesty

Na dobrodružnou cestu na lyžařský výcvik asi jen tak nezapomenou děti, které jely v pondělí 13. března směrem Bublava v Krušných Horách. Kolem poledne došlo k zapadnutí autobusu na zledovatělé silnici u Přebuzy na Sokolovsku.

Jelikož autobus nemohl dále pokračovat a dopravce neměl možnost vypravit na místo náhradní autobus, vyrazili po žádosti na pomoc členové Horské služby Krkonoše a profesionální hasiči HZS Karlovarského kraje. Nejdříve došlo k evakuaci vše dětí a doprovodu zřízeného evakuačního centra v horské chatě v Přebuzy. Následně byli malí cestovatelé transportování hasičským autobusem z PS Chemické závody Sokolov do Bublavy přímo do místa, kde jsou malí lyžaři ubytováni.

Hasiči také pomohli s přeložením zavazadel a lyží. Celkem bylo evakuováno 43 dětí a dvě dospělé osoby. Všem zasahujícím hasičům a horským záchranářům patří velké poděkování. Mimochodem, na Facebooku HS ČR poděkoval jistý muž, který má s celou situací něco společného – patrně šlo o samotného řidiče. Je skvělé, když někdo umí takto krásně poděkovat.

Foto: Horská služba ČR a HZS Karlovarského kraje

Mohlo by se vám také líbit...