Aktuálně

Požár autodílny způsobil třímilionovou škodu

V pondělí, 18. března, krátce před jedenáctou hodinou dopolední byl oznámen požár autodílny v obci Žebrák na Berounsku.

Na místo operační důstojník vyslal profesionální hasiče z CHS Beroun a HS Hořovice, stejně tak jako JSDH obcí Tlustice, Zdice a Žebrák. Po příjezdu na místo události byl celý objekt v plamenech. Velitel zásahu ihned rozhodl o zásah v dýchací technice a nasazení tři C proudy, jeden D proud a vysokotlaký proud. Hasební vodu dovážely cisterny ze Žebráckého rybníka, kde bylo zřízeno čerpací stanoviště.

V 11:47 velitel zásahu na KOPIS oznámil lokalizaci požáru, po dvou hodinách pak i likvidaci. Následně hasiči začali balit použitý materiál a postupně odjížděli na své stanice/zbrojnice. Na místě zůstala jen místní dobrovolní hasiči – ti zajistili dohlídku na požářišti. Před osmnáctou hodinou na místo znovu vyrazil velitel družstva z hasičské stanice v Hořovicích a došlo ke kontrole požářiště termokamerou.

Prohlídka byla s negativním výsledkem, proto i dobrovolní hasiči mohli odjet na svou zbrojnici a požářiště bylo předáno majiteli. Vyšetřovatel hasičů šetří důvody vzniku požáru. Škoda byla odhadnuta na tři miliony korun, uchráněné hodnoty se pak počítají v hodnotě sedm milionů.

Foto: HZS Středočeského kraje

Mohlo by se vám také líbit...