Aktuálně Proti zločinu!

VIDEO: Když kupujete neznačené cigarety, nechlubte se tím na sociální síti

Jezdíte nakupovat neoznačené cigarety do Polska? Pokud ano, rozhodně se tím nechlubte na sociální síti a cigarety neprodávejte.

Byl ještě loňský rok, kdy si hlídka mobilního dohledu Celní správy vytipovala muže jedoucího na koloběžce do Polska. V Libereckém kraji, a nejen tam, je běžné, že celníci jsou i na „zelených“ přechodech a i tam kontrolují osoby. Když muže celníci zastavili, lustrací zjistili, že muž jezdí do Polska pro neoznačené cigarety a chlubí se tím na internetu.

Když hlídka celníků muže zastavila, měl u sebe v batohu 31 kartonů neznačených cigaret, kdy únik spotřební daně byl téměř 22 000 Kč. Jelikož tento záchyt měl znaky trestného činu, byla na místo vyslána hlídka sekce pátrání Generálního ředitelství cel a tento případ jim předali, aby mohli zahájit úkony trestního řízení podle ustanovení § 244 porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Muž jako „bonus“ tyto cigarety prodával na sociálních sítích.

Od začátku letošního roku zajistily hlídky mobilního dohledu 111.399 ks cigaret, 5 kg tabáku a necelé půl kila zahřívaného tabáku. Toto vše s únikem na spotřební dani 400.945 Kč, což je téměř o 250.000 Kč, tedy o více než 140 % oproti stejnému období v minulém roce,“ uvedla v tiskové zprávě por. Bc. Amálie Kolářová.

Foto a video: Celní správa ČR

Mohlo by se vám také líbit...