Aktuálně

FOTO/VIDEO: Hasiči zasahovali na D48 u nehody kamionu, rozsypalo se z něj obilí

Tři minuty po šesté hodině ráno 19. února byla na tísňovou linku moravskoslezských hasičů nahlášena dopravní nehoda nákladního vozidla s vlečkou na 38. kilometru dálnice D48 ve směru na Frýdek-Místek.

Na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanice Frýdek-Místek se dvěma cisternami a dálniční policisté. Po příjezdu na místo události hasiči provedli protipožární opatření a začali uklízet rozsypané obilí. Hasiči tak zprůjezdnili alespoň jeden jízdní pruh. Z důvodu vystřídání směn hasičů k nehodě vyrazila nová směna hasičů dopravním automobilem.

Krátce po půl osmé na místo události vyrazili profesionální hasiči z CHS Ostrava Zábřeh s vyprošťovací technikou – Bisonem a automobilovým jeřábem. Stejně tak na místo vyrazil automobilový nosič kontejnerů s mobilní dílnou. Po dojezdu těžké techniky začalo za pomoci jeřábu a padacích vaků zvedání vleku a postavení zpět na kola.

Majitel s vlekem odjel na nedalekou čerpací stanici, kde vlek odstavil. Na žádost policie hasiči za pomoci jeřábu umístili betonová svodidla do původního stavu – vlek je posunul. O kompletní úklid dálnice se postarali silničáři. Následně byl provoz dálnice obnoven.

Foto a video: HZS MSK

Mohlo by se vám také líbit...