Aktuálně Proti zločinu!

Kriminalisté vypátrali viníka požáru domu v Olomouci, muž se při něm nadýchal zplodin hoření

Hasiči, záchranáři i policisté zasahovali v úterý, 7. listopadu, ráno u požáru rodinného domu v Olomouci. Hořet začalo ve starším rodinném domě v místní části Černovír.

K zahoření v domě došlo v přízemní části, poté velmi rychle i k rozhoření na celý objekt. Sousední přilehlé domy se hasičům podařilo uchránit,“ uvedli profesionální hasiči na síti X. V domě se v době požáru nacházel sedmašedesátiletý muž, ten se nadýchal zplodin hoření a byl předán do péče záchranářům. Ti jej následně převezli do nemocnice.  

V rámci zásahu museli hasiči rozebrat část střešní krytiny a za pomoci termokamery hledali skrytá ohniska. Ty postupně dohašovali a to i za pomoci automobilového žebříku. Po dohašení požáru na místě začal pracovat hasičský vyšetřovatel, výjezd SKPV společně s technikem OKT a specialista z OKTE a také kynolog se služebním psem vycvičeným k vyhledávání akcelerantů hoření.

Na základě zjištěných poznatků pracujeme s verzí úmyslného zapálení objektu, přičemž probíhající úkony trestního řízení v tuto chvíli neumožňují blíže specifikovat podezřelou osobu. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení. Majitelka domu předběžně odhadla škodu na 4 miliony korun,“ uvedl tiskový mluvčí olomoucké policie por. Mgr. Libor Hejtman.

AKTUALIZACE: Dle aktuálních zpráv kriminalisté znají viníka požáru domu. Vzhledem k vyšetřování však nelze zmiňovat bližší okolnosti.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Mohlo by se vám také líbit...