Aktuálně Ze života složek IZS

Složky IZS se společně s dětmi loučily s prázdninami

V Hladkých Životicích v okrese Nový Jičín se rozloučily stovky lidí s prázdninami společně se složkami IZS. V rámci odpoledního programu, který se konal od patnácté hodiny až do večera na hřišti místních fotbalistů, se prezentovali vojáci z Hranic na Moravě, profesionální hasiči z hasičské stanice v Bílovci, Městská policie Odry a také Oddělení služební kynologie Územního odboru Nový Jičín a ze stejného Územního odboru také Služba dopravní policie s „nehodovou“ a autem pro skrytý dohled.

Armáda České republiky přivezla ukázat svou výbavu v podobě zbraní, ale také osobního vybavení a vozidlo Toyota Hilux. Profesionální hasiči ze stanice Bílovec přijeli s cisternou a automobilovou plošinou, kdy si všechno mohli návštěvníci prohlédnout. Stejně tak byly k prohlédnutí vozidla MP Odry, DI ÚO Nový Jičín a asi nejzajímavější pro návštěvníky byly dynamické ukázky kynologů se svými čtyřnohými parťáky.

Policisté ukázali, co vše fenky a psy umí, jak hledají drogy, jak zastaví nebezpečného pachatele a jaká je vlastně jejich práce. Byť na akci bohužel nedorazila ZZS Moravskoslezského kraje, celé odpoledne se velmi povedlo! Pro všechny návštěvníky navíc během odpoledne bylo připraveno bohaté občerstvení, bylo možné pravidelně doplňovat pitný režim a pro děti byly k dispozici dva skákací hrady.

Organizátoři z TJ Hladké Životice a všichni přítomní si zaslouží velké díky za prezentaci jejich služby/práce.

Mohlo by se vám také líbit...