Aktuálně

VIDEO/FOTO: Požár v obytné budově v Táboře zaměstnal složky IZS

Před čtvrtou hodinou ranní ve středu 10. května zasahovaly složky IZS u požáru uskladněného materiálu v jednom z bytových domů v Lužické ulici v Táboře.

Po oznámení požáru na tísňovou linku jihočeských hasičů vyrazili na místo profesionální a dobrovolní hasiči z Tábora, tamní záchranáři i policisté. Po příjezdu na místo zásahu a provedeném průzkumu došlo ke zjištění, že hoří uskladnění materiál v kójích na chodbě v druhém podlaží čtyřpatrové budovy.

„Hasiči ihned zahájili evakuaci obyvatel z bytů v zasaženém prostoru. 3 lidi zachránili výškovou technikou a po schodech bylo vyvedeno obyvatel ve vyváděcích maskách. Z patra pod místem požáru opustilo své byty 31 lidí před příjezdem a při příjezdu jednotek. Hasiči zachránili také 4 psy,“ uvedli jihočeští profesionální hasiči v tiskové zprávě. Při události byly čtyři osoby nadýchané zplodinami hoření, o ně se postarali na místě přítomní záchranáři.

Video: HZS JIhočeského kraje

Hašení požáru bylo ztíženo těžkými kovovými dveřmi do jednotlivých kójí. K tomu, aby se hasiči dostali k místu požáru, byly použity vyprošťovací nástroje. Velitel zásahu si na místo události povolal evakuační autobus z CHS České Budějovice. Na místě události zasahovalo celkem šestnáct hasičů se čtyřmi cisternami a automobilovým žebříkem. Likvidace požáru byla oznámena v 05:20. Škoda byla odhadnuta zhruba na 500 000 Kč, uchráněné hodnoty se odhadují ve výši deseti milionů Kč.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Mohlo by se vám také líbit...