Aktuálně

NERV má boží radu – snížit stav policistů, stavy se ale snižují dlouhodobě bez rady NERVu…

Národní ekonomická rada vlády včerejšího dne přinesla osmadvacet bodů, které mají pomoci snížit schodek státního rozpočtu. Mezi jedním z nápadů je snížení počtu příslušníků Policie České republiky… Zdá se ale, že „odborníci“ opět zaspali, protože nám policistky a policisté odchází sami.

Dlouhodobý problém Policie České republiky, a vlastně i Hasičského záchranného sboru České republiky, Vězeňské služby České republiky a dalších, je podstav příslušnic a příslušníků. Stále se více a více stává, že více lidí odchází, než by přicházelo do služebního poměru. Čísla se tak neustále snižují a například u Policie České republiky dochází v některých krajích k rušení základních kontaktních míst policie s občany – obvodních oddělení.

V jiných krajích se OOP slučují, jinde se za „obvody“ instalují „policejní budky“, kde občan má podávat oznámení. Někde, bohužel, je to stále častější, prostě není postavená hlídka, která by se věnovala hlídkové činnosti. A pak nějaká národní ekonomická rada poznamená, že by se měl snížit stav policistů? Tak prosím, prosím, kdy půjdu ti sloužící na ředitelstvích a prezidiu pryč nebo do ulic?

Mohlo by se vám také líbit...