Aktuálně

Army Family Day – akce pro celou rodinu

Pakliže byste v sobotu 11. června hledali místo v Ostravě, kde byste mohli nalézt největší množství vozidel značky Tatra, Landek park by byl skvělým místem. Zde totiž od 10:00 do 17:00 probíhala akce pro celou rodinu s názvem Army Family Day.

V rámci statických ukázek si mohli návštěvníci prohlédnout velké množství armádní, policejní, hasičské i záchranářské techniky. V dynamických ukázkách se představili kynologové, městští strážníci se svými koňmi, bylo představeno MUSADO ze strany Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Moravská Třebová, ale zároveň si přišli na své i příznivci hasičů, kdy lezci ze stanice Ostrava Poruba ukázali, jak se pracuje ve výškách. V neposlední řadě došlo k vystoupení Vojenské hudby z Olomouce a také průletu vojenského vrtulníku Mi 171š.

Statických ukázek se zúčastnil například i Záchranný útvar Hasičského záchranného sboru České republiky z Hlučína, Vojenská policie, ale také Zdravotní služba Armády České republiky. Na místě ale nechyběla ani Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje s jedním vozidlem, čtyřkolkou a také s výukou kardiopulmonální resuscitace.

Mohlo by se vám také líbit...