Aktuálně

Královéhradečtí strážníci pomáhali při resuscitaci muže, život můžete pomoci zachránit i vy!

Strážníci Městské policie Hradec Králové jsou již delší dobu zařazení jako First Resnpondeři a při aktivaci ze strany ZZS KHK vyráží na pomoc tam, kde jsou potřeba.

K jedné z takových aktivací došlo ve čtvrtek, 26. října, kdy byli strážníci požádáni o pomoc na jedné z ulic na Slezském Předměstí v Hradci. Na místo ihned vyrazila motorizovaná hlídky městské policie. Po příjezdu na místo události spatřila hlídka ženu provádějící resuscitaci. Strážnici ženu vystřídali a pokračovali v resuscitaci až do příjezdu posádek ZZS KHK.

Výjezdové skupiny RV a RZP pokračovaly v resuscitaci, která nakonec byla úspěšná. Po zajištění stavu pacienta na místě události byl muž přepraven do nemocnice.

Ženě, strážníkům i všem podílejícím se na záchraně života (včetně operátorů tísňové linky 155) patří velký dík!

A co máte dělat vy, pokud uvidíte osobu se zdravotními problémy?

Zavolejte na linku 155 a poslouchejte na co se vás anděl na telefonu ptá. Pakliže půjde o náhlou zástavu oběhu, bude probíhat TANR – telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace. Pakliže bude na blízku First Responder, může být k vám vyslán. Stejně tak se vás anděl na telefonu může zeptat, zda někoho nemáte u sebe, kdo by mohl zaběhnout pro AED ve vaší blízkosti.

Foto: MP Hradec Králové

Mohlo by se vám také líbit...