Aktuálně

Osmadvacet let má být za mřížemi bývalý policista – spáchal jednu vraždu, několik znásilnění a další trestné činy

Bohužel i u složek IZS sloužily/pracovaly osoby, které spáchaly trestní činy. To, co ale spáchal bývalý policista v roce 2019 v Praze, přesahuje snad všechny doposud známé trestné činy bývalých příslušníků a zaměstnanců složek IZS a zdravotníků.

V květnu 2019 v Praze Modřanech napadl bývalý policista svou šestapadesátiletou sousedku. Ženu napadl z důvodu ukojení své sexuální potřeby. Ženu napadl kuchyňským nožem a pravděpodobně šroubovákem, kdy těmito útoky ženu usmrtil. Dosud nezjištěným způsobem pak v obývacím pokoji založil požár. Tento muž ale měl na botě krev poškozené, takže prokazatelně musel být na místě činu.

Muž spáchal ale i další znásilnění. Jednalo se o znásilnění známé, kterou vyzvedl autem a podal ji neznámou drogu ve vánočním cukroví. Na ženě vykonal soulož a vyfotil si ji. Naštěstí ale žena utekla z auta.

„Zaslal jí pak fotky ze znásilnění a jejího nahého těla s výhružkami, že pokud podá trestní oznámení, tak je zašle do zaměstnání a blízkým. Poškozená oznámení nepodala,“ četl z rozsudku prvoinstančního soudu soudce Vrchního soudu v Praze Martin Zelenka. Muž měl znásilnit i další známou a také svou matku. Své matce měl navíc posílat zprávy druhu „chcípneš“ nebo „chci tě zavraždit“. Zmíněných protiprávných skutků se měl dopouštět v rozmezí od roku 2015 do roku 2019.

V rámci těchto případů padlo několik rozsudků. Městský soud v Praze muži uložil trest odnětí svobody v délce trvání 28 let, který byl v úterý Vrchním soudem v Praze potvrzen. „Obžalovaný se odsuzuje k výjimečnému trestu v trvání 28 roků, zařazuje se do věznice se zvýšenou ostrahou. Ukládá se mu sexuologické ústavní léčení,“ uvedl při vyhlášení rozsudku soudce Zelenka.

Martin Kramer

Recent Posts

Čelist spoluvězni zlomil, protože přepínal televizi

Dva spoluvězni ve Stráži pod Ralskem se na začátku roku 2024 dostali do konfliktu, neboť…

1 měsíc ago

U otravy oxidem uhelnatým v Kroměříži zasahovali záchranáři a hasiči

Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje společně s profesionálními hasiči zasahovali v Kroměříži v pondělí, 18. března, ráno kolem…

1 měsíc ago

Požár autodílny způsobil třímilionovou škodu

V pondělí, 18. března, krátce před jedenáctou hodinou dopolední byl oznámen požár autodílny v obci Žebrák na…

1 měsíc ago

Plzeňští krajští kriminalisté pověřují vraždu v Klatovech

V neděli, 17. března, krátce po 20. hodině bylo na tísňovou linku oznámeni napadení muže v jednom…

1 měsíc ago

O HZS Plzeňského kraje – ÚO Rokycany

V předposledním článku série o HZS Plzeňského kraje se podíváme na zajímavý Územní odbor Rokycany. A…

2 měsíce ago

Na Bruntálsku došlo k vážnému úrazu

V sobotu, 16. března, ráno vyrážely posádky RLP a LZS do obce Krišťanovice k pádu z dodávkového automobilu.…

2 měsíce ago