Aktuálně

V rámci Noci práva se ve Frýdku – Místku prezentovala i Policie České republiky

Noc práva již po několikáté konaná v rámci připomínky nabytí účinnosti Ústavní listiny Československé republiky z roku 1920. Noc práva je jakýsi festival, který představuje justici ze všech pohledů. Konány jsou přednášky, besedy, ukázkové soudní líčení a 15. března byla součástí akce i prezentace Policie České republiky Krajského ředitelství Moravskoslezského kraje ve Frýdku – Místku.

V rámci této akce byla prezentována technika, výstroj a výzbroj Policie České republiky před budovou Okresního soudu ve Frýdku – Místku. Akce se kromě krajského dohledu Služby dopravní policie s vozidly Škoda Superb a BMW 540i xDrive Touring účastnila i Speciální pořádková jednotka KŘP MSK. Návštěvníci mohli vidět eskortní vozidlo Volkswagen Crafter, Toyotu Land Cruiser s policejním člunem Zodiac pro 5,5, služební čtyřkolku Can – Am Outlander Max SP a také technické vozidlo sloužící pro zabezpečení zásahů speciální pořádkové jednotky Iveco Daily 4×4. O tom bude z důvodu jeho zajímavosti zveřejněn samostatný článek.

Pro ty, kteří rádi vidí policejní výstroj a výzbroj, byla výborná přítomnost i policistů ze Zásahové jednotky KŘP MSK. Tito policisté mimo jiné ukázali i odstřelovací pušku.

Velkým plusem pak bylo, že zúčastnění policisté velmi rádi svou výzbroj, výstroj a techniku všem představili a ukázali – tímto přítomným policistům děkuji! Kdo akci nestihl, nemusí zoufat. Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje se bude účastnit i dalších akcí se složkami IZS v tomto roce.

PS. Již dříve jsem si všiml jednoho nešvaru. Dělají ho malé děti – u těch se to dá pochopit, ale také puberťáci a bohužel někdy i dospělí. Zbraní, byť je „vybitá“, se nikdy nemíří po lidech!

PPS. Partnerem článku je MMM – Real Men Fashion – jejich mikinobunda MiDa vás spolehlivě zahřeje a to i přesto, že jste velcí chlapi! Když navíc dáte do objednávky kód „IZS300“, dostanete 300 Kč slevu na objednávku!

Martin Kramer

Recent Posts

Co dělat při aspiraci cizího tělesa?

Pakliže se bavíme o aspiraci cizího tělesa – jde o nežádoucí vniknutí cizího materiálu do…

1 týdnem ago

O HZS Plzeňského kraje – ÚO Rokycany

V předposledním článku série o HZS Plzeňského kraje se podíváme na zajímavý Územní odbor Rokycany. A…

2 měsíce ago

Olomoučtí hasiči pomohli s energocentem ve FN Olomouc

Hasičský záchranný sbor České republiky v rámci jednotlivých krajů má ve výbavě i kontejnery sloužící jako…

2 měsíce ago

Děti, dávejte pozor při přecházení silnic!

O opravdu velkém štěstí může hovořit jedno z dítek, které chtělo přeběhnout silnici a srazilo ho…

2 měsíce ago

S naprostou ignorací se setkali záchranáři a hasiči v Krásném Březně

Hloupost, ignorace a nerespektování dopravních značek… To je asi vše slušného, co vás napadne, když…

2 měsíce ago

Na železniční vozy pod dráty vysokého napětí se neleze!

Všechny nás učili, že se na železniční vozidla neleze. Bohužel někteří lidé to stále zkouší…

2 měsíce ago