Aktuálně

Hlídky policie v Plzni zachraňovaly životy!

Hned u dvou případů z posledních dnů hlídky Policie České republiky Městského ředitelství Plzeň zachraňovaly, nebo pomohly zachránit, životy několika osob. Policistka a policisté si zaslouží velké poděkování za jejich statečnost!

K první události došlo v pondělí 15. května krátce po deváté hodině večer. Na tísňovou linku 158 se dovolal šestačtyřicetiletý muž, který chtěl skoncovat se svým životem skokem z jeřábu. Operační důstojník na místo vyslal policejní hlídky a o součinnost požádal i záchranáře a hasiče. Jako první na místo dorazila hlídka z OOP Plzeň Slovany. „Muž seděl na věžovém jeřábu ve čtyřicetimetrové výšce. Hlídka se s ním okamžitě spojila a navázala s ním kontakt. Během několika minutového rozhovoru policisté muže uklidnili a přesvědčili ho, aby vyčkal na pomoc,“ uvedla por. Michaela Raindlová, tisková mluvčí PČR Plzeň.

Foto: PČR

Po krátké době na místo dorazili hasiči včetně hasičů lezců z CHS Plzeň Košutka. Hasiči společně s jedním z policistů vylezli na jeřáb. Po zhruba půl hodině vyjednávání se muž uklidnil, začal spolupracovat a za pomoci hasičů a policisty slezl na zem. Následně si jej do své péče převzali přivolaní záchranáři.

Zasahující hlídka OOP Plzeň Slovany. Foto: PČR

Ve čtvrtek, 18. května, došlo v Plzni kolem osmé hodiny ráno v Sokolské ulici k požáru v jednom z bytů. Na místo vyrazili hasiči, záchranáři a také policisté – OHS Plzeň a OOP Plzeň Lochotín. Členové hlídek neváhali a z velmi zakouřeného prostoru začali postupně evakuovat obyvatele domu. Hasiči během několika desítek minut požár lokalizovali a následně i zlikvidovali. „Běhen prvotního zásahu se dva policisté nadýchali kouře a oba proto byli následně předáni do péče záchranářů. K dalšímu zranění, díky včasnému zásahu policistů, naštěstí nedošlo. Dle prvotního zjištění byla příčinou požáru technická závada,“ dodala k tomuto požáru mluvčí Raindlová. Oba policisté jsou v pořádku a po chvíli se vrátili zpět do výkonu služby.

Zasahující policisté u požáru v Plzni na Lochotíně. Foto: PČR.

Foto: autor a Policie České republiky

Martin Kramer

Recent Posts

Čelist spoluvězni zlomil, protože přepínal televizi

Dva spoluvězni ve Stráži pod Ralskem se na začátku roku 2024 dostali do konfliktu, neboť…

1 měsíc ago

U otravy oxidem uhelnatým v Kroměříži zasahovali záchranáři a hasiči

Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje společně s profesionálními hasiči zasahovali v Kroměříži v pondělí, 18. března, ráno kolem…

1 měsíc ago

Požár autodílny způsobil třímilionovou škodu

V pondělí, 18. března, krátce před jedenáctou hodinou dopolední byl oznámen požár autodílny v obci Žebrák na…

1 měsíc ago

Plzeňští krajští kriminalisté pověřují vraždu v Klatovech

V neděli, 17. března, krátce po 20. hodině bylo na tísňovou linku oznámeni napadení muže v jednom…

1 měsíc ago

O HZS Plzeňského kraje – ÚO Rokycany

V předposledním článku série o HZS Plzeňského kraje se podíváme na zajímavý Územní odbor Rokycany. A…

1 měsíc ago

Na Bruntálsku došlo k vážnému úrazu

V sobotu, 16. března, ráno vyrážely posádky RLP a LZS do obce Krišťanovice k pádu z dodávkového automobilu.…

1 měsíc ago