Aktuálně

V Brně dějí se věci…

Stačil jen jeden březnový den, konkrétně ten třetí, roku 2023 v Brně k tomu, aby tamní policistky a policisté z Městské policie Brno měli velmi náročný den.

V jeden den vypátrali dvě celostátně hledané osoby, zasahovali u agresivního psa, který u hlavního nádraží napadal lidi, zatímco jeho majitelka spala na lavičce. Zároveň také stihli zasahovat u napadení muže a ještě asistovali u neshody u ženy, se kterou se rozešel milenec – ta se k němu připoutala pouty…

Pastevecký pes napadal lidi – strážník vytáhl zbraň

Hned několik hlídek operační důstojník vyslal v noci na středu k hlavnímu nádraží v Brně, kde nehlídaný pes údajně napadl tři lidi. „Nikdo ho nehlídal a dlouhé vodítko se mu jen náhodou při pobíhání po ostrůvku omotalo kolem sloupku v přístřešku. I tak se ale mohl pohybovat několik metrů daleko a hrozilo, že se provaz znovu uvolní. Pes vyrážel proti náhodným kolemjdoucím a dva mladí muži se ke strážníkům sami přihlásili, aby jim řekli, že je pokousal na nohou. O chvíli dřív středoasijský pastevecký pes zahnal svými výpady procházející dívku až na koleje. Na lavičce v jeho blízkosti spala opilá třiatřicetiletá žena, která byla po probuzení na strážníky agresivní a tvrdila, že jí zvíře patří. Vodítko se dál postupně odmotávalo a strážník pořádkové jednotky, kterého více než šedesátikilový pes se štěkotem ohrožoval, si pro všechny případy připravil služební zbraň. Pes na to velmi překvapivě zareagoval tím, že se okamžitě zklidnil a zalehl na zem, a tak ji mohl strážník po chvíli zasunout zpátky do pouzdra.“ uvedli strážníci na webu. Nepochopitelně se zachovala majitelka pasteveckého psa – ta napadla strážníky. Velmi rychle tak žena skončila s pouty na rukou. Psa si převzala odchytová služba a žena skončila na protialkoholní záchytné stanici. Čeká jí také zpovídání se z přestupku.

Rozchod řešila pouty

Kolem poledne ze severozápadní části Brna volal a tísňovou linku 156 svědek, který upozornil na hádku dvou osob. „Po telefonátu na linku 156 přijeli do ulice, kde stál na chodníku sedmatřicetiletý muž a těsně vedle něj o několik let mladší žena. Když hlídka přišla blíž, uviděla, že jsou k sobě připnutí policejními pouty. Nejprve působili oba úplně klidně a žena podotkla, že jde o jejího bývalého milence, se kterým měla dlouhý vztah, a on ho náhle a bez jakéhokoliv varování ukončil. Hlídka městské policie oslovila svědka a ten popsal, že slyšel vřískot, a potom uviděl, jak žena na muži visí a bije ho do ramen i krku. Hned nato se mu údajně neúspěšně pokusila připoutat k noze a dál křičela a kopala kolem sebe. Dvojice k sobě byla v době přítomnosti hlídky připoutaná rukama. Žena ale odmítala, že by se k muži připnula, a stejně tak vinu odmítal on. Strážníci je pomocí svého klíče rozpoutali a přivolali i hlídku státní policie. Žena totiž muži údajně opakovaně dělá naschvály i v blízkosti jeho bytu a sama přiznala, že její hlavní snahou je komplikovat mu život. Republikoví policisté vyloučili spáchání trestného činu a případem se proto budou zabývat úředníci ve správním řízení. Ženě, která byla stále rozrušenější, strážníci několikrát nabídli přivolání zdravotníků. Rázně to ale odmítala a nakonec zatelefonovala svému kamarádovi, v jehož doprovodu brzy odešla,“ dodali k celé události strážníci.

Místo vypití piva skončil v nemocnici

Večer zasahovali strážníci v jedné z restaurací v Brně Bystrci. K osmatřicetiletému muži si přisedl jemu neznámý muž, který se rozhodl začít se bavit s mužem pijícím pivo. Zničehonic po nějaké chvíli napadl starší muž osmatřicetiletého muže do oblasti obličeje. Hlídka strážníků nejdříve ošetřila poraněný obličej muže, zavolala záchranáře a postupně zjišťovala, co se vlastně stalo. Na to jim podezřelý muž z přestupku nedokázal odpovědět. Odpovědět bude muset ale úředníků, ve správním řízení.

Díky krádeži na sebe upozornily hned dvě celostátně hledané osoby

Za dvě večerní hodiny v Brně dokázaly hlídky MP Brno dopadnout dvě celostátně hledané osoby. Obě dvě na sebe upozornily krádeží, avšak každá z osob v naprosto jiné části města. První osobu vyjeli řešit strážníci do jednoho nákupního centra nedaleko hlavního nádraží. Dívka si tam vybrala oblečení, za které ale platit nechtěla a byla přistihnuta u krádeže. Při kontrole dokladů vyšlo najevo, že po dívce je vyhlášeno pátrání. Stejně tak tomu bylo u mladíka, který bez placení pronesl deset másel. Mladá dívka i mladý muž tak byli předáni do rukou státní policie.

Inu nejen to řešili strážníci v Brně za jeden den měsíce března 2023. Díky všem ženám a mužům pracujícím u MP Brno!

Text: autor a MP Brno

Foto: MP Brno

Mohlo by se vám také líbit...