Aktuálně

Trojice policistů z Ústeckého kraje převzala ocenění od policejního prezidenta

Medaile za statečnost si 15. března 2023 trojice policistů sloužící pod KŘP Ústeckého kraje. Jednalo se o jednoho policistu z OHS Děčín a o dva policisty z OOP Vejprty. Medaile za statečnost je nejcennější ocenění z rukou vedení, které mohou dostat.

První z oceněných byl podpraporčík Tomáš Kamín sloužící na OHS Děčín. Společně s kolegou byli vysláni operačním důstojníkem dne 13. října 2022 na místo, kde měl jistý muž napadat svou přítelkyni a ohrožoval zároveň i další osoby. „Při příjezdu na místo muž utekl směrem k řece Labe. Po prvotní komunikaci muž policistům vyhrožoval, že si něco udělá nebo ublíží jim. Po chvíli vstoupil do řeky a přestal s policisty komunikovat. Vzhledem k chladnému počasí mu hrozilo silné prochladnutí a utonutí. Poté dokonce přestal na podněty reagovat. Policisté situaci vyhodnotili a podpraporčík Tomáš Kamín skočil do řeky. V tu dobu již ležel na hladině s obličejem pod hladinou. Policisté společně muže vytáhli na břeh a zahájili resuscitaci. Po několika stlačení hrudníku se u něj podařilo obnovit životní funkce a tím mu zachránit život,“ uvedla por. Veronika Hyšplerová, tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje.

Další ocenění převzali policisté z OOP Vejprty. Jedná se o praporčíka Pavla Bradáče a nadstrážmistra Ondřeje Šibíka. 22. října loňského roku byli policisté vysláni požáru domu, kdy informace byla taková, že v domě přebývá muž. Ve chvíli, kdy hlídka dojela na místo, byl požár v části domu v plné fázi hoření. Při obchůzce domu policisté slyšeli volání o pomoc a zároveň si všimli siluety osoby v horním patře. Byť byl celý dům zakouřen, policisté vstoupili do domu, osobu nalezli a vyvedli ji ven.

Tato trojice policistů dokazuje, že policistky a policisté opravdu pomáhají a chrání. Není v silách nikoho ocenit všechny příslušnice a příslušníky, ale věřte, že dámy a pánové v uniformách jsou připraveni na pomoc druhým!

Pánové, velký dík! A velký dík také všem, kteří slouží.

Foto: Policie České republiky

Martin Kramer

Recent Posts

Čelist spoluvězni zlomil, protože přepínal televizi

Dva spoluvězni ve Stráži pod Ralskem se na začátku roku 2024 dostali do konfliktu, neboť…

1 měsíc ago

U otravy oxidem uhelnatým v Kroměříži zasahovali záchranáři a hasiči

Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje společně s profesionálními hasiči zasahovali v Kroměříži v pondělí, 18. března, ráno kolem…

1 měsíc ago

Požár autodílny způsobil třímilionovou škodu

V pondělí, 18. března, krátce před jedenáctou hodinou dopolední byl oznámen požár autodílny v obci Žebrák na…

1 měsíc ago

Plzeňští krajští kriminalisté pověřují vraždu v Klatovech

V neděli, 17. března, krátce po 20. hodině bylo na tísňovou linku oznámeni napadení muže v jednom…

1 měsíc ago

O HZS Plzeňského kraje – ÚO Rokycany

V předposledním článku série o HZS Plzeňského kraje se podíváme na zajímavý Územní odbor Rokycany. A…

1 měsíc ago

Na Bruntálsku došlo k vážnému úrazu

V sobotu, 16. března, ráno vyrážely posádky RLP a LZS do obce Krišťanovice k pádu z dodávkového automobilu.…

1 měsíc ago