Aktuálně

Složky IZS zasahovaly u tragické dopravní nehody u Českého Těšína – policie hledá svědky nehody

Krátce před půl jedenáctou dopoledne 1. března byla oznámena na tísňové linky vážná dopravní nehoda na silnici I/43 nedaleko Českého Těšína. Došlo zde ke střetu nákladního vozidla s vozidlem osobním a jeho řidičem.

Na místo vyrazili pět minut před 10:30 profesionální hasiči ze stanice Český Těšín a Karviná, posádka RZP z Českého Těšína a LZS z Ostravy a hlídky Policie České republiky. První záchranáři byli u zraněného sedmapadesátiletého muže během pěti minut od převzetí výzvy k výjezdu. Muž v době příjezdu záchranářů nejevil známky života. Záchranáři ihned zahájili kardiopulmonální resuscitaci, došlo k zajištění dýchacích cest a k umělé plicní ventilaci. Zajištěným žilním vstupem muži podávali léky na podporu srdeční akce. Po několika desítkách minut ale musel lékař z letecké záchranné služby konstatovat u pacienta exitus. Muž utrpěl závažná poranění hlavy a dolních a horních končetin.

Policie České republiky 2. března oznámila, že řidiče kamionu obvinila z usmrcení z nedbalosti. Policie hledá svědky celé této dopravní nehody. „V prostoru mezi 72. a 73. kilometrem v pravém jízdním pruhu narazil nákladní automobil do stojícího osobního vozidla. Řidič osobního auta, který byl v době kolize na komunikaci mimo vozidlo, na následky zranění na místě nehody zemřel,“ uvedla policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Policie uvítá nejen svědecké výpovědi, ale také případné záběry z palubních kamer. Kontaktovat policisty mohou na tísňové lince 158 nebo na telefonu 974 734 456, které patří 1. odd. obecné kriminality Územního odboru Karviná. Právě kriminalisté z Karviné a jejich kolegové z dopravní policie se nehodou zabývají.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Martin Kramer

Recent Posts

Čelist spoluvězni zlomil, protože přepínal televizi

Dva spoluvězni ve Stráži pod Ralskem se na začátku roku 2024 dostali do konfliktu, neboť…

1 měsíc ago

U otravy oxidem uhelnatým v Kroměříži zasahovali záchranáři a hasiči

Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje společně s profesionálními hasiči zasahovali v Kroměříži v pondělí, 18. března, ráno kolem…

1 měsíc ago

Požár autodílny způsobil třímilionovou škodu

V pondělí, 18. března, krátce před jedenáctou hodinou dopolední byl oznámen požár autodílny v obci Žebrák na…

1 měsíc ago

Plzeňští krajští kriminalisté pověřují vraždu v Klatovech

V neděli, 17. března, krátce po 20. hodině bylo na tísňovou linku oznámeni napadení muže v jednom…

1 měsíc ago

O HZS Plzeňského kraje – ÚO Rokycany

V předposledním článku série o HZS Plzeňského kraje se podíváme na zajímavý Územní odbor Rokycany. A…

1 měsíc ago

Na Bruntálsku došlo k vážnému úrazu

V sobotu, 16. března, ráno vyrážely posádky RLP a LZS do obce Krišťanovice k pádu z dodávkového automobilu.…

1 měsíc ago