Aktuálně

Hasiči v Trutnově zachraňovali ovci z vody

Patnáct minut po osmé hodině ráno vyráželi v pátek, 24. března, profesionální hasiči z Trutnova do ulice Na Hrázi v Trutnově – Poříčí. Oznámena byla záchrana osob a zvířat z vody.

Hasiči zachraňovali ovci, která se ocitla v řece. „Zvíře stálo bezradně ve vodě pod strmým břehem, samo vylézt nemohlo a jinak než po vodě se k němu dostat nedalo,“ uvedli profesionální hasiči z Královéhradeckého kraje na svém Facebooku. Hasiči tak na vodu spustili člun, nasedli do něj a vydali se zachránit ovečku z vody. Po vytažení na člun se hasiči vydali zpět ke břehu, kde ovci předali majiteli.

Právě hasiči nezachraňují jen majetek, životní prostředí a životy osob, ale také zvířat. V Zákoně č. 320/2015 Sb. v části první, hlavě I, § 1 se uvádí následující: „Hasičský záchranný sbor České republiky (dále jen „hasičský záchranný sbor“) je jednotný bezpečnostní sbor, jehož základním úkolem je chránit životy a zdraví obyvatel, životní prostředí, zvířata a majetek před požáry a jinými mimořádnými událostmi1) a krizovými situacemi,“ je napsáno v zákoně.

Foto: HZS KHK

Mohlo by se vám také líbit...