Aktuálně Hrdinové mezi námi

Mladému muži pomohli liberečtí „dopraváci“ a záchranáři

V sobotu 7. ledna před půl sedmou ráno bylo integrované operační středisko PČR Libereckého kraje informováno ze strany ZZS Libereckého kraje o výjezdu k mladíkovi v bezvědomí. Na základě žádosti záchranářů byly do Dolní Suché vyslány dvě hlídky Policie České republiky.

Na místo jako první dorazili pprap. Iveta Švejkovská a pprap.. Petr Kanči z Oddělení silničního dohledu Liberec. Jednadvacetiletý mladý muž, který spadl ze schodů, byl v době příjezdu policejní hlídky v bezvědomí. Dvojice u muže zahájila poskytování první pomoci a také s resuscitací. „Mladý muž během toho opakovaně ztrácel a nabýval vědomí. Nakonec ho policejní hlídka již při vědomí předala do péče zdravotníků, kteří též vzápětí na místo přijeli,“ uvedla nprap. Dagmar Sochorová tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje.

Po stabilizování zdravotního stavu mladíka a provedení všech potřebných úkonů v rámci přednemocniční neodkladné péče přepravili záchranáři mladého muže do Krajské nemocnice Liberec. Policisté z OOP Jablonec nad Nisou pak na místě ještě zjišťovali, zda nemá na pádu mladíka podíl jiná osoba – to bylo na místě vyloučeno.

Tato spolupráce Policie České republiky a Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje není ničím výjimečným. Pakliže je možnost, policie na základě žádosti záchranářů vyšle na pomoc své hlídky. Takto se povedlo již pomoci několika osobám.            

Foto: Policie České republiky    

Mohlo by se vám také líbit...