Co dělat, když...

Zima bez složek IZS – sníh na střechách

Týden od 12. prosince 2022 byl na mnohých místech Česka, Moravy a Slezska ve znamení sněžení. Někde dokonce sněžilo opravdu ve velkém. S velkou pokrývkou sněhu na střechách ale hrozí nebezpečí – pády sněhu ze střechy.

Jakmile stoupnou teploty nad nulu, je vysoce pravděpodobné, že sněhová pokrývka ze střech bude padat. Proto je třeba myslet na to, že není dobré chodit přímo pod střechami budov. Problém také může nastat ve chvíli, kdy sněhu na střechách je mnoho – za určitých předpokladů se může střecha propadnout. Je na majitelích budov, aby si zajistili odklizení střech a aby nebyla ohrožována bezpečnost ostatních osob.

Hasiči sníh ze střech odstraňují v případech, že hrozí akutní nebezpečí. „V případě bezprostředního ohrožení zdraví, života či majetku sundáváme ze střech či konstrukcí především v majetku měst či obcí těžký sníh,“ uvedli například hasiči z Moravskoslezského kraje na Twitteru. U shazování sněhu ze střech téměř vždy zasahuje výšková technika, se kterou se u těchto výjezdů velmi dobře pracuje.

Partnerem článků s tématikou „Zima bez složek IZS“ je česká společnost MMM – Real Men Fashion vyrábějící v České republice „na koleně“ kvalitní a teplé oblečení.

Mohlo by se vám také líbit...